Omakotitalorakentaja, älä anna vatsakipujen estää rakennusprojektisi etenemistä!

Vältä stressaavan projektin sudenkuopat

Stressi tunnetusti lisää vatsakipujen, ruuansulatusvaivojen ja ripulin riskiä, ja jokainen omakotitalorakentaja tietää, että oman kodin rakentamiseen liittyy runsaasti stressiä. Edellä mainitut vaivat puolestaan häiritsevät rakennusprojektin etenemistä, sillä ne saattavat pahimmillaan vetää rakennuttajan vuodepotilaaksi. Kun työt seisovat ja vatsaa polttaa, alkaa tilanne stressata entistä enemmän, mikä lisää helposti vatsaoireita ja negatiivinen kierre on valmis. Pahimmillaan työt viivästyvät tai rakennuttajan sairastuminen herpaannuttaa muutoin hänen huomionsa, mikä puolestaan voi aiheuttaa ikäviä seuraamuksia rakennustyömaalla. Kovissa vatsakivuissa saattaa nimittäin jäädä huomaamatta sellaisia seikkoja, jotka terveenä huomaisi saman tien – ja osa tällaisista yksityiskohdista voi olla rakennusprojektin onnistumisen kannalta kriittisen tärkeitä.

Mikä avuksi vatsakipuihin?

Rentoutuminen on yksi keino välttää ja ehkäistä stressistä johtuvia vatsakipuja. Vaikka rakennusprojektissa olisi menossa kuinka hektinen vaihe tahansa, on välillä osattava hellittää hetkeksi. Tämän lisäksi kannattaa hankkia rakennuttajan kotiapteekkiin Hidrasec – täysi-ikäisille tarkoitettu ripulilääke. Tällaista lääkettä käytetään äkillisesti alkaneen ripulin hoitamiseen ja se auttaa normalisoimaan rakennuttajan suolen nestetasapainoa. Aluksi lääkettä nautitaan yksi kapseli. Kapselin voi ottaa mihin tahansa vuorokauden aikaan. Tämän jälkeen kapseleita voi ottaa yhden kolmesti vuorokaudessa. Jos kapselin voi ottaa ennen päivän pääaterioita, kannattaa yrittää tehdä niin. Hoitoa on tarkoitus jatkaa, kunnes ulostetta on tullut kaksi kertaa normaalisti. Kannattaa kuitenkin huomioida, että maksimihoitoaika tällä lääkkeellä on seitsemän vuorokautta ja elleivät oireet helpota kolmessa vuorokaudessa, tulee ottaa yhteys lääkäriin. Lääkettä ei myöskään tule käyttää sellaisissa tilanteissa, joissa ripulin yhteydessä tulee veristä tai märkäistä ulostetta tai jos ripuliin liittyy kuumetta tai sen yhteydessä otetaan antibiootteja. Lääkkeen sopivuudesta kannattaa keskustella ennen käyttöä oman lääkärin tai apteekin työntekijän kanssa, minkä lisäksi sen sopivuus omaan käyttöön kannattaa varmistaa tuotteen pakkausselosteesta.

27 Dec 2021

Vapautta elämiseen

Tervetuloa omakotitaloasumiseen perehtyvän blogin pariin! Monet haaveilevat jossain vaiheessa elämäänsä muuttavansa omakotitaloon. Omakotitalo onkin hyvin erilainen asumismuoto verrattuna esimerkiksi kerrostaloon, rivitaloon tai paritaloon. Omakotitaloon liittyy paljon vastuuta, sillä hoidettavana on monenmoisia asioita, joista oma piha tai mahdollinen katuosuus eivät ole niistä vähäisimpiä. Toisaalta omakotitalo on ihana rauhan tyyssija, jossa taloyhtiö ei pääse määräämään, eivätkä seinänaapurit valvota pitkin yötä. Juuri tämä vapaus ja tietynlainen idyllisyys houkuttelevat omakotitalon ostamiseen. Monelle omakotitalosta tulee rakas koti monen vuosikymmenen ajaksi, sillä siihen on helppo kiintyä.

Tällä sivustolla on ennen ollut Omakotilehden kotisivu, joka on kuitenkin lopetettu. Nyt sivustolla toimii täysin itsenäinen blogi ilman yhteyttä sivuston aiempaan omistajaan tai siellä olleeseen sisältöön.