Närästys vaivaa monia omakotitalon rakennuttajia

Taltuta kiireen ja stressin aiheuttama närästys

Kiireinen ja stressaava elämä yhdistettynä nopeisiin työpaikkaruokailuihin ja runsaaseen kahvinjuontiin on tuttu juttu monelle omakotitalon rakennuttajalle. Etenkin, jos hoidettavana on sekä talonrakennusprojekti että oma päivätyö - ja ehkä vielä perhekin - tuntuu monesti, että vuorokaudesta loppuvat yksinkertaisesti tunnit. Tällöin ei ole mikään ihme, että närästyskin alkaa helposti vaivata ja haitata projekteista selviämistä. Mikä siis neuvoksi? Miten taltuttaa kiireen ja stressin aiheuttama närästys? Suosittu Gaviscon on hyvä ratkaisu tällaisessa tilanteessa ja tuotetta kannattaakin pitää helposti saatavilla sekä kotona että rakennustyömaalla, jotta sitä on tarvittaessa helppo napata helpottamaan närästyksen oireita. Toinen hyvä keino on pyrkiä kiinnittämään huomiota omiin ruokailuihin ja vähentää kahvinjuontia. Närästyshän johtuu liikahappoisuudesta, minkä lisäksi stressaantuneella omakotitalon rakennuttajalla saattaa esiintyä ikäviä happamia röyhtäisyjä. Muista myös pukeutua mahdollisimman väljästi, jotta kiristävät vaatteet eivät pahentaisi närästysoireita.

Miten närästyslääke vaikuttaa?

Närästyslääke auttaa helpottamaan ikäviä oireita muodostamalla mahan sisällön pinnalle geeliä muistuttavan kevyen massan. Mahan suolahappo auttaa lääkettä tässä tehtävässä. Massa estää hapanta mahan sisältöä nousemasta ruokatorveen ja aiheuttamasta närästystä sekä happamia röyhtäisyjä. Jos rakennuttaja on jo ehtinyt kärsiä närästyksen oireista pitkään, on helpottava tunne, kun lääkkeen vaikutus alkaa. Oireiden helpottaminen auttaa keskittymään käsillä olevaan rakennusprojektiin ja tekemään harkittuja valintoja rakennusprojektin jokaisessa vaiheessa. Närästyslääkkeiden vaikuttavina aineina toimivat usein kalsiumkarbonaatti, natriumvetykarbonaatti, alumiinihydroksidigeeli sekä natriumalginaatti eikä tuotteita pidäkään koskaan käyttää, jos on allerginen niiden vaikuttaville ainesosille tai muille lääkkeen aineille. Ennen närästyslääkkeen käytön aloittamista kannattaakin kysyä neuvoa apteekin henkilökunnalta, lääkäriltä taikka joltakin muulta terveysalan ammattilaiselta. Jos olosi ei parane tai se jopa huononee lääkettä käytettäessä, kannattaa hakeutua lääkärin tutkittavaksi.

28 Dec 2021

Vapautta elämiseen

Tervetuloa omakotitaloasumiseen perehtyvän blogin pariin! Monet haaveilevat jossain vaiheessa elämäänsä muuttavansa omakotitaloon. Omakotitalo onkin hyvin erilainen asumismuoto verrattuna esimerkiksi kerrostaloon, rivitaloon tai paritaloon. Omakotitaloon liittyy paljon vastuuta, sillä hoidettavana on monenmoisia asioita, joista oma piha tai mahdollinen katuosuus eivät ole niistä vähäisimpiä. Toisaalta omakotitalo on ihana rauhan tyyssija, jossa taloyhtiö ei pääse määräämään, eivätkä seinänaapurit valvota pitkin yötä. Juuri tämä vapaus ja tietynlainen idyllisyys houkuttelevat omakotitalon ostamiseen. Monelle omakotitalosta tulee rakas koti monen vuosikymmenen ajaksi, sillä siihen on helppo kiintyä.

Tällä sivustolla on ennen ollut Omakotilehden kotisivu, joka on kuitenkin lopetettu. Nyt sivustolla toimii täysin itsenäinen blogi ilman yhteyttä sivuston aiempaan omistajaan tai siellä olleeseen sisältöön.