Huomioitavaa omakotitaloasumisessa

Monet haaveilevat asumisesta omakotitalossa, mutta kaikkia puolia ei aina tule ajatelleeksi "ennen kuin on liian myöhäistä". Joitakin omakotitaloasumiseen liittyviä asioita on hyvä pohdiskella jo etukäteen. Jos esimerkiksi jotakin hajoaa, ei omakotitalossa voi noin vain soittaa huoltomiestä korjaamaan kuten kerrostaloyhtiöissä. Omakotitalossa on myös yleensä enemmän siivottavaa kuin todennäköisesti pienemmässä osakeasunnossa, puhumattakaan pihasta, josta kannattaa pitää huolta.

28 Jan 2019

Vapautta elämiseen

Tervetuloa omakotitaloasumiseen perehtyvän blogin pariin! Monet haaveilevat jossain vaiheessa elämäänsä muuttavansa omakotitaloon. Omakotitalo onkin hyvin erilainen asumismuoto verrattuna esimerkiksi kerrostaloon, rivitaloon tai paritaloon. Omakotitaloon liittyy paljon vastuuta, sillä hoidettavana on monenmoisia asioita, joista oma piha tai mahdollinen katuosuus eivät ole niistä vähäisimpiä. Toisaalta omakotitalo on ihana rauhan tyyssija, jossa taloyhtiö ei pääse määräämään, eivätkä seinänaapurit valvota pitkin yötä. Juuri tämä vapaus ja tietynlainen idyllisyys houkuttelevat omakotitalon ostamiseen. Monelle omakotitalosta tulee rakas koti monen vuosikymmenen ajaksi, sillä siihen on helppo kiintyä.

Tällä sivustolla on ennen ollut Omakotilehden kotisivu, joka on kuitenkin lopetettu. Nyt sivustolla toimii täysin itsenäinen blogi ilman yhteyttä sivuston aiempaan omistajaan tai siellä olleeseen sisältöön.